Saptamana 20-24 iulie a fost un minunat prilej de a pasi zilnic in lumea basmelor, a magiei cu zane si nenumarate personaje fantastice.

Copiii prezenti la Scoala de vara au cunoscut povesti clasice, dar si povesti actuale, moderne, cu personaje asemanatoare celor din viata reala. Comparatia intre cele doua tipuri de povesti si personaje, a fost urmata de o sezatoare literara, la care au participat bucurosi cu totii, surprinzandu-ne prin creativitate si dorinta de comunicare interpersonala.

Feeria intamplarilor i-a motivat si inspirat pe copii, acestia dorind sa dea frau liber imaginatiei, realizand povestea grupului de prieteni de la Scoala de vara Kids Club. Dorinta de a sta de vorba cu personajele preferate a fost transpusa in interviul imaginar, astfel ca Elsa, Rapunzel, Mignionii sau cocosul din povestirile lui Creanga ne-au vizitat pe rand, cu ajutorul jocului de rol.
Un alt moment atractiv a fost reprezentat de reconstituirea drumului parcurs de fata babei din cunoscuta poveste ,,Fata babei si fata mosneagului”, prin asezarea unor fragmente scrise, in ordinea intamplarilor petrecute.

Ultima zi, de celebrare a sfarsitului calatoriei in lumea povestilor, a fost moment de intalnire a tuturor personajelor fantastice in castelul ce a gazduit Balul Scolii de vara.