Dezvoltare Personala

Program educational adresat copiilor cu varste intre 2- 14 ani, care printr-o gama variata de metode si tehnici isi propune sa dezvolte cele cinci abilitati necesare succesului personal: IncredereaPerseverentaOrganizarea, IntelegereaRezistenta emotionala.

Ce propune “Eu, unic si valoros” pentru copil?

 • Sa exprime ce simte intr-un mod adecvat pentru sine si pentru ceilalti( fara rusine, vinovatie sau frica);
 • Sa recunosca atat sentimentele si emotiile proprii, cat si pe ale celorlalti;
 • Sa invete sa spuna DA si NU in acord cu nevoile sale profunde si nu ca maniera de revolta sau supunere;
 • Sa refuze sa se lase definit de altii (etichetat, poreclit);
 • Sa invete sa se accepte pe sine asa cum este, respectandu-i in acelasi timp pe ceilalti (incurajarea tolerantei si a compasiunii);
 • Sa vina in intampinarea nevoii celuilalt de a se exprima, ajutandu-i si pe altii sa-si exprime trairi, emotii, nevoi pe care nu le pot numi.
Teme principale:
 • Eu sunt, eu vreau , eu pot… – Sa invete ca oricine este valoros, indiferent de punctele slabe pe care le are, sa dezvolte o atitudine de autoacceptare. Activitatile prevazute in acest modul dezvolta Stima De Sine si Increderea.
 • Comunic si relationez cu tine si cu ceilalti – Vor invata sa-si exprime ideile in cadrul grupului, sa formuleze mesaje eficiente pentru solutionarea conflictelor. Activitatile prevazute in acest modul dezvolta abilitatile deComunicare si Intelegere.
 • Dezvoltarea Inteligentei Emotionale si Inteligentei Sociale – Sa invete modalitati adecvate de a-si controla starile de suparare, furie. Sa dezvolte strategii de coping pentru a face fata fricilor normale. Activitatile propuse in acest modul conduc la descoperirea si intelegerea propriilor Trairi Emotionale.
 • Atelier de stimulare a atentiei, gandirii, limbajului creativ-expresiv – Dezvoltarea gandirii si a formelor limbajului, Sa creeze cu ajutorul obiectelor concrete / imaginilor probleme divergente. Activitatile propuse in acest modul vizeaza dezvoltarea Perseverentei si A Capacitatii De A Stabili Obiective si De A Lua Decizii.
 • Sunt organizat! – Vor fi capabili sa explice ce inseamna a fi organizat, inclusiv sa recunoasca exemple si contra exemple de persoane organizate. Antrenarea depridenrilor de organizare si gestionare a timpului pentru a reusi sa duca la bun sfarsit activitatile zilnice.

Durata: “Eu, unic si valoros” – se va desfasura o data pe saptamana, cu durata intre 35 min si 60 min in functie de varsta copilului

Grup maxim 8 copii


Psihoterapeuti:

Oana Paunescu – Psiholog cu drept de liberă practică acreditat de Colegiul psihologilor din Romania.Licentiat in Psihologie, specializat in Psihodiagnoza, Consilierea si Psihoterapia Experientiala centrata pe copil, cuplu si a familie, cu o experienta in lucru de 7 ani.

Carmen Vieru – Psiholog cu drept de liberă practică acreditat de Colegiul psihologilor din Romania. Licentiat in Psihologie, specializatin Psihodiagnoza, Consiliere si Psihoterapie Experentiala a Unificarii Centrata pe Adult-Copil-Cuplu-Familie, cu experienta in lucru de 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment