cambridge exams

 KIDS CLUB – Succes with Cambridge

Menite să evalueze competențele de limba engleză ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, testele Cambridge English: Young Learners (YLE) reprezinta inceputul calatoriei in minunata lume a invatarii limbii engleze.

In functie de nivelul de cunoastere exista posibilitatea sustinerii unuia din urmatoarele teste: Cambridge English: Starters (YLE Starters), Cambridge English: Movers (YLE Movers) si Cambridge English: Flyers (YLE Flyers).

Testele Cambridge YLE ofera copiilor o directie clara pentru imbunatatirea cunostintelor de engleza, recompenseaza eforturile lor de a studia aceasta limba si reprezinta o prima  experienta utila, a testarilor internationale.

Beneficiile sustinerii examenelor Cambridge YLE

Certificatele obtinute in urma examenelor de limba engleza Young Learners (YLE) nivelurile Movers și Flyers, administrate de British Council, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a 5-a cu program intensive (nivel minim necesar: A1 conform grilei CEFR).
Este cel mai bun mod de a evalua progresul copiilor in studiul limbii engleze si reprezinta un contact pozitiv cu un examen international.
Incurajeaza copilul sa comunice in limba engleza in situatii reale si ii creaza o atitudine pozitiva fata de testele de limba engleza.

Cambridge English: Starters

Este primul din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani.

Acest test incurajeaza copilul să învețe limba engleză de la o vârstă fragedă și îi formeaza o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Nivel de dificultate: Preliminar A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 7 și 8 ani și o pregătire de aproximativ 100 de ore de limba engleză.

În cadrul testului copilul va trebui:

  • să răspundă la întrebări foarte simple despre el/ea;
  • să scrie răspunsurile unor întrebări de bază.

Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obține un maximum de cinci ”scuturi” pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. Certificatul este disponibil după aproximativ o lună de la data examenului.

Listening Reading & Writing Speaking
20 minute 20 minute 5 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

Cambridge English: Movers

Este al doilea din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani.
Acest test incurajeaza copilul să comunice în limba engleză în situații reale și creeaza o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.
Nivel de dificultate: A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani și o pregătire de aproximativ 175 de ore de limba engleză.

În cadrul testului copiii vor trebui să:

  • înțeleagă instrucțiuni de bază în limba engleză;
  • completeze un formular simplu sau să răspundă la întrebări despre ei;
  • răspundă la întrebări și să scrie lucruri simple (cum ar fi zile ale săptămânii, informații legate de oră sau nume) pe care le aud sau le citesc într-o povestire.

Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obține un maximum de cinci scuturi pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. Certificatul este disponibil după aproximativ o lună de la data examenului.

Listening Reading & Writing Speaking
25 minute 30 minute 7 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

Cambridge English: Flyers

Este cel mai dificil nivel din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test reflectă capacitatea copilului de a înțelege limba engleză simplă în situații cotidiene și de a comunica într-o engleză elementară.

Nivel de dificultate: Elementar = A2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani și au studiat limba engleză ca limbă secundară pentru doi sau trei ani la școală (aproximativ 250 de ore de limba engleză).

În cadrul testului copilul va trebui să:

  • explice diferența dintre două povești sau poze;
  • scrie sau să spună o scurtă poveste în limba engleză;
  • formuleze întrebări și să folosească verbe la timpul trecut (past tense). Examenul   Cambridge English: Flyers este echivalent din punct de vedere al nivelului de dificultate cu examenul Cambridge English: Key for Schools (KETfS).
Listening Reading & Writing Speaking
25 minute 40 minute 9 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

Linkuri utile:

Cambridge English: Starters (YLE Starters):

http://www.cambridgeenglish.org/exams/young-learners-english/starters/

Cambridge English: Movers (YLE Movers)

http://www.cambridgeenglish.org/exams/young-learners-english/movers/

Cambridge English: Flyers (YLE Flyers)

http://www.cambridgeenglish.org/exams/young-learners-english/flyers/

Cambridge English: Key (KET) for Schools

http://www.cambridgeenglish.org/exams/key-for-schools/