Cea de-a doua tema din cadrul programului educational Scoala de vara la Kids Club Militari, “Jules Verne – pe Arca Inventiilor”, il aduce in prim plan printre copii pe celebrul scriitor francez, Jules Verne. Copiii au avut posibilitatea de a-l cunoaste pe acest mare scriitor prin intermediul creatiilor lui literare, atat in cadrul unor cluburi de lectura organizate in incinta scolii noastre, cat si prin intermediul imaginilor audio-video. Fascinanta lume a lui Jules Verne i-a captivat atat pe cei mici, cat si pe cei mai mari dintre scolari, i-a motivat si a dat aripi imaginatiei lor creatoare sa-i poarte pe taramuri nebanuite. Astfel, cu totii am facut “Ocolul Pamantului in 80 de zile”, am calatorit “De la Pamant la Luna”, am coborat la “20 000 de leghe sub mari”, am realizat o “Calatorie spre centrul Pamantului”, am descoperit “Insula misterioasa” si, nu in ultimul rand, am petrecut “Cinci saptamani in balon”. Si toate astea doar prin intermediul imaginatiei!

Partea cea mai interesanta a tuturor acestor calatorii misterioase, a constat in realizarea faptului ca toate inventiile imaginate de Jules Verne, peste ani si ani, au prins viata. In calatoriile noastre imaginare alaturi de celebre personaje din romanele lui Verne, copiii au descoperit inventii precum: submarinele electrice, velele solare, modulul lunar, balonul cu aer cald, elicopterul, videoconferintele, reclamele scrise pe cer, chiar si emisiunile de stiri. A fost foarte interesant pentru copii sa afle ca acest scriitor a vazut viitorul acum doua secole.

In urma vizionarii unui film adaptat dupa romanul “Calatorie in jurul lumii in 80 de zile”, in  cadrul unui club de creatie, copiii de la Scoala Kids Club Militari au colaborat in realizarea unor baloane cu aer cald, pe care si le-au imaginat lansate chiar din curtea scolii noastre. Va invitam sa-i priviti pe copii in timpul momentului lor de creatie!

[FAG id=3860]