Tabere

Pe sfârşit de vacanţă, Centrul Educaţional Kids Club (Creşă-Grădiniţă-Şcoală) are plăcerea să vă invite copiii într-o tabăra în care sportul minţii, şahul se combină excelent cu o activitate fizică solicitant de relaxantă… Streetdance-ul

[highlight background=”” color=””]Tabăra de Şah şi Streetdance la Predeal[/highlight]

De ce şah?

  • Şahul este un joc pentru toate vârstele. Poţi să înveţi să joci la orice vârstă… şi în şah, spre deosebire de multe alte sporturi, nu trebuie să te retragi vreodată. Vârsta nu este de asemenea un factor când cauţi un adversar – tânărul poate juca cu cel bătrân şi cel bătrân poate juca cu tânărul.
  • Şahul dezvoltă memoria. Teoria şahistă este complicată şi mulţi jucători memorează diferite variante de deschidere. De asemenea înveţi să recunoşti diferite tipare şi îţi aduci aminte de variante lungi.
  • Şahul îmbunătăţeşte concentrarea. În timpul jocului eşti focalizat doar spre un singur țel – să dai şah-mat şi să devii victorios.
  • Şahul dezvoltă gândirea logică. Şahul cere înţelegerea unei strategii logice. De exemplu vei şti că este important să-ţi scoţi piesele în joc la început, să-ţi ţii regele în siguranţă tot timpul, să nu faci mari pierderi în poziţia ta şi să nu-ţi risipeşti piesele pe gratis (Deşi te vei găsi în mod ocazional în această situaţie în timpul carierei şahiste. Greşelile sunt inevitabile şi şahul, ca şi viaţă este un proces de învăţare fără sfârşit).
  • Şahul promovează imaginaţia şi creativitatea. El te încurajează să fii inventiv. Există încă un număr infinit de combinaţii frumoase care să fie construite.
  • Şahul te învaţă independenţa. Tu eşti forţat să iei decizii importante influenţat doar de propria ta judecată.

Street Dance

Street Dance este un o denumire generală ce denotă mai multe stiluri de dans, ce au evoluat în spaţii publice precum pe stradă, în curtea şcolilor şi în cluburi.
De cele mai multe ori sunt improvizaţii, ce au un caracter social şi încurajează interacţiunea cu publicul dar şi cu alţi dansatori.

Termenul de “Street dance” este în general folosit pentru a descrie dansurile hip hop şi funk ce au apărut în Statele Unite în anii ’70 şi care sunt într-o continuă creştere şi dezvoltare în cultură hip hop de astăzi (breakdance, popping, locking, hip hop new style, house dance şi electro dance).
Aceste tipuri de dans sunt foarte populare în ziua de azi, atât ca exerciţiu fizic, dar şi ca artă şi o formă de competiţie practicată atât în studio-urile de dans, cât şi în alte spaţii.

Alte activități – Muzică (Tehnică Vocală Completă)

Vocea noastră este cel mai miraculos instrument, care îşi modifică forma la fiecare sunet!
Loredana a descoperit această tehnică alături de Lucia Ciobotaru, împreună punând bazele primei şcoli din România care preda această tehnică.

Creată şi dezvoltată de daneza Cathrine Sadolin, Tehnica Vocală Completă – CVT este o tehnică revoluţionară, acreditată medical, cea mai avansată în momentul de faţă, folosită în toată lumea de către muzicieni (indiferent de nivel şi de vârstă), actori, logopezi, terapeuţi vocali, etc..

Despre CVT s-a vorbit pentru prima oară în anul 1991, într-un video cu caracter educativ, denumit „ Rough, ready and able”. Ceea ce a surprins-o în timpul studiului a fost faptul că, deşi mulţi dintre aceştia se bucurau de o carieră de succes iar vocea le suna perfect, sunetele erau emise după metode tradiţionale, care în urmă unei analize pertinente, au fost catalogate ca fiind periculoase sau distructive pentru voce. Pornind de la acest aspect, Sadolin a început să adune şi să analizeze elementele pe care respectivii cântăreţi le aveau în comun şi a ajuns la concluzia că există o structură diferită a sunetelor pe care noi le producem. Având ca bază descoperirile sale, Sadolin a conceput o serie de noţiuni şi imagini vizuale, pe care le-a expus mai apoi în cartea sa, Complete Vocal Technique, facilitându-se astfel implementarea cu succes a metodei sale în cât mai multe ţări europene şi nu numai.
Oricine poate învaţă să cânte şi s-a demonstrat ştiinţific că nu există afonie. Tehnică vocală este eficientă în practică şi atunci când este executată corect, rezultatul se produce imediat.

[highlight background=”#35b2b2″ color=”#ffffff”]Detalii Tabără de Şah şi Streetdance

[/highlight]

Perioada: 28 august -01 septembrie
Cost: 1120 lei
Cazare: Cabana vanatorilor, Predeal
Transport: tren

[highlight background=”#35b2b2″ color=”#ffffff”]Activități în Tabăra de Şah şi Streetdance

[/highlight]

Antrenament streedance (zilnic)
Cursuri de șah (zilnic)
Distracție Fun Park
Piscina
Bowling
Petreceri cabană/aer liber
Foc de tabără
Pentru rezervări si alte informații 0728.200.900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment