Plânsetele, încăpățânarea și crizele de furie – cum facem să răsară iar soarele după furtună?

Copilul meu nu se mai lasă dus de la locul de joacă, se înfurie și refuză să plece!

Copilul meu vorbește urât și lovește!

Fetița mea minte!

Matei nu stă o clipă locului! Face exact ceea ce tocmai i-am interzis, privindu-mă drept în ochi! Vrea totul, pe loc!!

Din experiența mea ca mămică și psiholog, am observat că noi, părinții,  simțim nevoia de îndrumare și suport în micile obstacole de zi cu zi. Suntem preocupați să prevenim, nu doar să reparăm. Ne dorim să ne ajutăm copiii să se dezvolte cât mai mult și frumos. Vrem să fim părinți buni, citim și ne informăm despre ce înseamnă educația cu blândețe.Însă, chiar dacă informațiile ne ajută  să înțelegem, ele nu produc automat schimbarea. Informația este un prim pas, necesar dar nu suficient. Pentru ca o schimbare să apară ai nevoie și de abilități noi dar și de o perspectiva corectă de a înțelege lucrurile.

Pentru voi am pregătit ateliere de îndrumare și suport, în care NU vorbim despre, ci și învățăm concret cum se formează abilități și atitudini pozitive, care să va ajute în relația cu copilul. 

În aceste ateliere părinții nu vor sta cuminți și vor primi informații, ca la școală, ci își vor sufleca mânecile și vor lucra, concret, pe diferite teme. Uneori, provocările vor fi mai mari, pentru că orice schimbare începe cu propria persoană.

Dacă îți dai voie să experimentezi cum este să fii un părinte atent la nevoile copilului tău și să îl ajuți să și le împlinească în cel mai potrivit mod, te aștept la atelierele pentru părinți.

Temele centrale din structura atelierelor au legătură cu dezvoltarea emoțională a copiilor, stima de sine, autonomie, motivație, educație sexuală timpurie, gestionarea conflictelor și a emoțiilor puternice. Fiind un grup închis, structura este flexibilă și permite dezvoltarea unor subiecte noi, de interes pentru membrii.

Cui se adresează ateliere:

părinților sau viitorilor părinți/ profesori/ educatori care își iau angajamentul să învețe despre ei și copiii lor, să experimenteze împreună cu ceilalți, celor care se simți depășiți sau blocați în rolul de părinte.

În data de 26 februarie, va avea loc atelierul cu tema “Plânsetele, încăpățânarea și crizele de furie -cum facem să răsară iar soarele după furtună”?

Subiecte abordate:

  • Cum îmi pregătesc copilul să facă față dificultăților?
  • Cum îl fac să înțeleagă limitele lui și ale celorlalți?
  • Cum îl pot învață autocontrolul?
  • De ce apar crizele de furie? Ce am de făcut în situația critică în care copilul are o criză de neascultare?

Detalii administrative

Atelierul  se va ține Miercuri, 26 februarie, între 18.30-20:30 în cadrul Școlii Kids Club.

Preț: 100 ron/ persoană, 180 ron/ ambii părinți.

În preț sunt incluse materialele de lucru, gustare, apă/ ceai/ cafea.

Nr. minim de participanți 8, maxim 20.

 Înscrierile se fac până la 25 februarie la telefon: 0726.77.98.26 (Psiholog Carmen Vieru)